آخرین بار کی داستانی را تعریف کردهاید؟ دیروز صبح وقتی با همسایه تان در مورد اتفاقی که در بانک افتاد صحبت کردید؟ یا دیشب وقتی فرزندتان تحقیقی راجع به انتخابات آمریکا برایتان آورد؟ یا هفته پیش زمانی که با دوستتان راجع به مسائل خانوادگی صحبت کردید؟
بله درست حدس زدید. ما همواره در حال قصه گویی و تسهیم داستانهایمان با دیگران هستیم. داستان گفتن یک رفتار طبیعی انسانی مثل غذا خوردن و نوشیدن است.
مهم نیست چند سال داریم. همه ما برای کشف در زندگیمان، چه در گذشته و حال، و چه در آیندهای که هنوز رخ نداده است، از داستان استفاده میکنیم. داستانهای دیگران به ما کمک میکنند تا در مورد زندگی دوستانمان یا فامیلهایمان بدانیم، از طرف دیگر باعث فراهم آمدن محیطی سالم برای فراگیری تجربیات دیگران و شنیدن بالا و پایین های زندگی آنها هستند. پس داستان ها و قصه ها تاثیرات زیادی در زندگی ما دارند. این تاثیر در زندگی کودکان نیز وجود دارد.
قبل از مطالعه ادامه، لطفا پست بلاگ ما با عنوان "خواندن کتاب همراه با کودکان" که از بریتیش کانسیل ترجمه شده است را مطالعه کنید. با استناد به این مطلب، پیشنهاد می شود قبل از پخش هر داستان، والدین آن را یک بار برای فرزندشان بخوانند و در حین خواندن داستان، عکس های آن را به کودک نشان دهند.
در زیر 10 فایده اصلی قصه گویی برای کودکان را آورده ایم.
1.قصه گویی باعث بهبود تخیلات و شکوفایی خلاقیت کودکان میشود.
2.باعث توسعه زبان و اندیشه کودکان است. مخصوصا اگر قصه به زبان مادریشان باشد.
3.کودک شما با نحوه برخورد دیگران با چالشهای زندگی آشنا میشود.
4. 75% یادگیری کودکان قبل از 2 سالگی رخ میدهد. پس هر چه زودتر بهتر. اگر زمانی که برای کودکتان قصه میخوانید کتاب را میجود و یا از شما میخواهد تا داستانی را بارها و بارها تکرار کنید، ناامید نشوید و فکر نکنید او از قصه چیزی متوجه نمیشود. بلکه او در حال ایجاد یک ارتباط حسی و زبانی است که در آینده به او کمک خواهد کرد.
5. 15 دقیقه داستان خواندن روزانه یعنی شما در یک سال 15 میلیون کلمه را برای کودکتان نوشته اید. پس قدرت قصه گویی به شکل روزانه را دست کم نگیرید.
6.قصه گویی برای کودکان در کودکی باعث میشود که آنها یادگیرندگان بهتری در دوران مدرسه باشند.
7. کودکانی که در کودکی داستانهای جذابی شنیده اند، در بزرگسالی علاقه بیشتری به مطالعه نشان میدهند.
8.قصه گویی برای کودک، باعث شکل گیری مهارت خواندن وی در بزرگسالی می شود.
9. کودکانی که میبینند بزرگسالانشان با علاقه کتاب میخوانند، یاد میگیرند که برای کتاب و کتاب خوانی ارزش بیشتری قایل شوند.
10.کودکانی که بیشتر مطالعه میکنند، در مقایسه با کودکانی که بیشتر تلویزیون میبینند، دارای تمرکز بیشتری هستند.
Share:
0
معلم
0
فصل آموزشی
0
کاربر
0
انیمیشن و کلیپ آموزشی
پشتیبانی سایت
با سلام المیرا هستم پشتیبان سایت هر سوال یا مشکلی داشته باشید می توانید از طریق شماره های زیر با ما در تماس باشید واگه خواستید می توانید شماره تماستان را در فرم زیر وارد کنید تا ما با شما تماس بگیریم .
021 22472623
021 22472623
09355930476
شماره تماس
شماره شما با موفقیت ثبت شده است تا دقایقی دیگر کارشناسان ما با شما تماس می گیرند.